hits

Livestock show!Hei hei! Hola! Hey! Halla!

Her er jeg da igjen med en ny opplevelse som vertsfamilien min tok meg med på denne helgen. Jeg er ganske så sikker på at ingen av dere vet hva et stockshow er, det gjorde ikke jeg heller da jeg fikk høre om det første gang. Heh heh. Men så dro vi faktisk dit etter en 50min kjøretur, tok også med meg min gode venninne fra Oslo, Emilie. Det er så artig, jeg og Emilie gjør så mye sammen og ligger over til hverandre hele tiden.  

Men uansett, stock show er så Texas som det kan bli når du er her. Det er et område i Texas som ser ut som det vi assosierer med Texas, cowboyer, gamle trebygninger etc etc. På stock showet var det masse små "butikker" som solgte masse forskjellige ting, alt fra mat, til sko, til bukser, til traktor og rett og slett alt mulig. Men det største med denne plassen er at hvis du f.eks. har lært opp en ku fra den var en liten kalv og den er lydig og fin, så kan du melde den på en konkurranse. Det er "missekonkurranse for kuer" de går i sirkel, står i ro og gjør forskjellig slikt mens det er dommere som dømmer kuen din. Den kua som vinner, blir auksjonert bort til flere $100.000, og det er mange som bruker denne konkurransen til å betale for college her. For college koster jo sånn $50.000 her! Helt sykt dyrt om du skal gå på en bra skole. 

Så dette er garantert en helt egen opplevelse her i Texas, dette finner du ikke andre plasser liksom.
Her er noen bilder fra plassen og hvile dyr som var der. Plassen var gigantisk! Så umulig å få på med hele plassen uten å ta over 100 bilder. Men er hvertfall noen. Om du ser på kuene nederst til venstre, så kan du se at de blir svimerket, er dette noe vi også gjør i Norge? Har hvertfall ikke sett det, og er ikke akkurat helt for det heller. Men det er bare min mening da. 

Dette var alt for denne gang. Blogges forhåpentligvis snart igjen. 

- Anny 

3-dagers-helg med masse å gjøre!Hei hei! 

Alt startet på fredag da jeg ble hentet tidlig på skolen for å dra på hotell med vertsforeldrene mine og ungene deres. En av ungene deres har bursdag i dag (mandag), men finn bra tilbud på hotellrom, så vi feiret bursdagen hennes på hotellet på fredagskveld. Utrolig artig å bare gjøre noe sånt etter en skoleuke, hotellet er ikke mer enn sånn 40min unna huset engang! Hotellet var såå pent! OMG! Det var liksom en helt egen verden inne på hotellet, men dessverre, siden jeg ikke tenkte, så tok jeg ingen bilder, kun videoer som jeg lå ut på MyStory på snapchat... Kjipt, men jaja, ikke noe jeg kan gjøre med det. 

Lørdag morgen våknet vi rundt 8 og gikk for å spise frokost på hotellet. Spiste gresk yogurt m/ diverse bær, granola og pecan nøtter. KJEMPEGODT! Får vann i munnen bare jeg tenker på det. Etter frokost tok jeg meg en rask tur innom rommet for å skifte til treningsklær før jeg dro meg selv til treningsrommet. Hadde tenkt å gjøre styrke, men så sa jeg til meg selv "nei, nå skal jeg faktisk jogge her, det har jeg ikke gjort på evigheter!". Jeg kom meg på tredemøllen og løpte ca 4.5km med jevnt tempo uten pauser. Fantastisk start på dagen må jeg bare si. Rundt kl10 ble jeg hentet av v-foreldrene mine (hvorfor ble jeg hentet? Jo, v-foreldrene mine hadde frisørtime kl6:30 på morgenen, men ville la meg sove isteden for å dra meg ut av senga så tidlig). Vi dro å spiste salat før jeg ble kjørt videre til min gode venn, Emilie! Som jeg skulle være med hele resten av helgen.

Emilie skulle spille kamp samme dag, så vi måtte kjøre i 1.5 time for å komme oss dit. Etter 1 time kjøring får vi melding fra Emilie (som satt på bussen med resten av fotballaget) "Hei, ingen har møtt opp, det blir ikke kamp i dag alikavell..." Javell da, da blir det bare å snu å kjøre hjem igjen. Men en ting som var bra med kjøreturen, siden vi skulle kjøre såpass nord så så jeg SNØ (!!!!!!) for første gang her i Texas! Hahah, du kan bare forestille deg hvor excited jeg var av å se snø.
Jaaa.. Jeg vet.. snøen la seg ikke på bakken, det var det for kaldt til. Men uansett, herregud, det snødde!!

Resten av lørdagen brukte vi bare på å slappe av, vi begynte også på NRK sin serie SKAM, har du sett det? Vi var hvertfall helt hekta! Så det helt ferdig på søndag, og kan ikke vente til sesong kommer i slutten av februar! ÆÆÆ!!! Men nok om det, på søndag slappet vi for det meste av og hadde det artig, lagde også norske pannekaker til lunch, yum. Senere på søndags ettermiddag/kveld dro vi på Billy Bob's med EF gruppen vår. Der meldte vi oss på dansetime, spiste mat, fikk omvisning og bare hadde det artig.


hahah, her er hvor man betalte parkering på denne plassen. Skjønte ikke noe jeg...Vente, vente, vente.. Her har jeg og Emilie danset i kanskje 50min og ser fram til å få french fries levert til bordet. Som jeg sa fikk vi også omvisning på Billy Bob's og dens historie. Tydeligvis hundre kjente country artister som har vært der og spilt, men jeg har ikke hørt om en eneste av de. Heheh...Heh..He...

Var backstage, her er STAGE DOOR'en Og om noen intervjuer blir gjort på denne plassen, så blir det tatt foran denne store Billy Bob's plakaten som vi ofc måtte ta bilde foran. 

Tiden gikk og det var tid for å ta natta for oss, så en episode av en Netflix serie da vi kom hjem, så var vi for trøtt til å gjøre noe annet. Så tidlig kveld på oss. Mandag er vel ikke noe spesielt å si om, har bare slappet av, spist mat og kost oss før jeg til slutt måtte begynne å komme meg hjem.

Ser ikke frem til skole i morgen, men har heldigvis kun 4 skoledager i uka her, så er det på nytt helg igjen. Må bare komme meg gjennom 4 laange skoledager først. 

Det var vel alt for denne gang, så blogges vi senere. 
   -Anny

Happy New Year!Lokal tid 10:45am

Tiden går og nå har 2016 ankommet! 2015 har gått såå fort for meg, kan nesten ikke tro det.

Om ett par dager har allerede halve tiden min her i Texas gått! Hvor sykt er ikke det? Jeg kan virkelig ikke tro at jeg allerede har vært hær i 5 måneder! Så da er det bare 5 måneder igjen. Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått og tiden kommer til å fly forbi de siste månedene mine her. 
Det føles ut som om det var i går at jeg fikk vite plasseringen og vertsfamilien min av EF, men det skjedde jo faktisk i februar 2015! Jeg husker også at jeg hadde på nedtelling at det var ca 142 dager til jeg skulle dra, og plutselig skulle jeg pakke og komme meg på flyet. Jeg og Emilie snakker fortsatt om dagen vi ankom Texas og først møtte vertsfamiliene våre, det var den skumleste dagen noensinne! Jeg kan ikke huske at jeg har noen gang vært så nervøs som jeg var da. Men etter jeg fikk møtt dem og sagt hei så roet jeg meg raskt ned. 
På nyttårsaften hadde vi bare en rolig dag hjemme. Vi møtte to venner av vertsforeldrene mine på restaurant også ble de med oss hjem etterpå. Vi koste oss masse med snakk, musikk og annet. Fulgte også med på "the ball drop" i Times Square på TVen. Jeg var så starstruck når vi så det, for jeg har jo kun sett på film at andre har sett det på TV liksom. 

Q: Hva gjorde du på nyttårsaften? 
-Anny

Les mer i arkivet » April 2016 » Mars 2016 » Januar 2016
Hei! Jeg er Anny Kviseth. På denne bloggen kommer jeg til å skrive om mitt utvekslingsår 2015/2016.

For KONTAKT:
annygk@live.no